4.8
(537)

Автомобільний підйомник

Автомобільний підйомник це незамінне обладнання для автосервісу, шиномонтажних майстерень, СТО. Використовується для підйому та опускання легкового транспорту, вантажівок та автобусів. Даний вид техніки значно спрощує роботу майстра, оптимізуючи робочий процес та підвищуючи рівень обслуговування: керування здійснюється за допомогою важеля або кнопки. Для роботи майстра не потрібні оглядові споруди. На сайті компанії Фенікс маркет https://fenix-market.com/ru/avtomobilnye_podemniki представлений широкий асортимент витягів для різних цілей та завдань.

Двостоїчні 2-стійковіАвтомобільні підйомники для автосервісу 2

Автопідйомники являють собою дві колони з підйомними лапами та рамою, всередині якої знаходиться трос синхронізації та гідравлічна рідина. Підйом може бути симетричним та асиметричним, захоплення – знизу (нижня синхронізація) або зверху (верхня синхронізація). Можливості застосування підйомника:для легкового автомобіля масою до 4–5 тонн (позашляховики).

Чотиристоєчні

Автомобільні підйомники складаються з 4-х стійок та двох платформ, на які заїжджає автомобіль (довжина трапу для легкових машин – до 480 см, для вантажних – траверса не менше 5 м). Реалізовано багаторівневу систему безпеки. Використання обладнання: можуть входити до лінії сходження-розвалу або діагностики; або для автомийки (мийки днища); ремонт Газелів, Спрінтерів та інших комерційних авто; для вивішування вантажних автомобілів.

Ножичні мають гідравлічний підйомний механізм ножичного типу. Призначені для монтажу в підлогу (комплект анкерних болтів часто поставляється разом з автопідйомниками). Широкий спектр робіт: для шиномонтажу, сервісне обслуговування та ремонт усіх видів транспорту.

Одноплужерні одностійкові підйомники найчастіше використовуються для мототехніки, легкових авто та кузовного ремонту. Мають компактний розмір, за рахунок чого підходять для невеликих майстерень чи автомобільного миття. Декілька пристроїв можуть утворювати підйомну систему в автосервісі.

Основні характеристики

Вантажопідйомність. Для легкових машин із невеликою вагою зазвичай достатньо 900–2000 кг, для комерційного транспорту та позашляховиків краще придбати обладнання, розраховане на 2500–6000 кг. Для вантажівок потрібно понад 10 тонн.Автомобільні підйомники для автосервісу 3

Висота підйому (без простовок). Підбирається залежно від виду ремонтних робіт. Для обслуговування деталей підійдуть пристрої до 110 см, для фарбування кузова потрібно переміщення на 1,5 м, для складного ремонту за технологією часто потрібно більше 150 см.

Напруга мережі. Важливо враховувати, що багато верстатів розраховані лише на 380В. Якщо у вашому сервісі така мережа не передбачена, то краще придбати комбінований витяг (220/380 В).

Знімання зі стопорів. Може бути механічний або автоматичний (моделі з електростопорами, пульт дистанційного керування – опція).Автомобільні підйомники типу приводуЕлектромеханічний – ручний механізм управління. Передача типу “гвинт-гайка” має багато деталей, що труться: гайок, валів, опорних підшипників. Через це до монтажу та гладкості підлоги висуваються підвищені вимоги. Однією з переваг є низька ціна.

Електрогідравлічний – на кожній стійці є гідравлічний циліндр, який рухається електронасосом. Гідравліка може функціонувати у найскладніших умовах експлуатації. Такий привід дозволяє багаторазово скоротити тертя і довго обходитися без техобслуговування. Інші переваги – безшумність та збільшена швидкість. Пневматичний – апарати з приводом пневмо підключаються до повітряного компресора (найчастіше вибирають поршневі). Короткохідні, підхоплення на висоті від 500 мм до 1 метра. Забезпечити високу продуктивність.

Автомобільні підйомники для автосервісу 4

Також при виборі витягу варто враховувати такі параметри, як країна-виробник, відстань між стійками (колонами) конструкції, довжина, ширина та тип поверхні платформи.

Інтернет-магазин Фенікс маркет здійснює продаж витягів для автомобілів відомих брендів. Ціни на сайті вказані без урахування знижки (для отримання детальної інформації про вартість звертайтесь до менеджерів з продажу). Доставка товарів транспортною компанією до будь-якого міста України. Широкий каталог обладнання в наявності та на замовлення, терміни поставки – від 2 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Септики - що врахувати при виборі?

Наскільки Вам подобається?

Натисніть на зірочку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.8 / 5. Всього голосів: 537

Голосів поки немає! Будьте першим, хто оцінить цю публікацію.

Поділитись: