4.9
(4625)

Сервомотор або сервопривод дрона є електротехнічним пристроєм, яки призначений для перетворення сигналу у точний механічний рух. Це незамінний елемент дрона. З його допомогою забезпечується  висока точність та контроль за положенням літального апарату у повітрі, та за швидкістю його руху.

Для чого потрібен сервопривід та з чого він складається

До його складу входять наступні елементи:

  • потенціометр;
  • редуктор;
  • двигун;
  • контролер.

У дроні цей елемент виконує 3 основні функції:

  • контроль рульових поверхонь;
  • керування підвісом камери для запису відео;
  • випуск та прибирання шасі.

В багатьох дронах сервопривід використовується для керування рульовими поверхнями,  у тому числі елероном,Як нетипово можна використовувати сервопривід дрона 1 рулем висоти та напрямку. Це дозволяє змінити напрямок та висоту польоту БПЛА у будь-який момент.

Керування підвісом камери використовується у стабілізаційних системах сучасних дронів, так званих гімбалах для камери. Вони забезпечують плавне і точне позиціювання пристрою для запису фото та відео, дозволяючи отримати зображення високої якості.

В деяких великих дронах, які використовуються у пошуково-рятувальних операціях і в сільському господарстві, сервопривід потрібен для керування шасі. Вони можуть прибиратися під час польоту такого БПЛА, зменшуючи його аеродинамічний опір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Виды продвижения в поисковых системах

Як нетипово можна використовувати сервопривід у сучасному дроні

Теоретично, цей елемент безпілотного літального апарату може використовуватися для вирішення багатьох завдань.Як нетипово можна використовувати сервопривід дрона 2 Зокрема, з його допомогою можна розгортати антени у дронах, які застосовуються для наукових цілей та мають складні сенсори.

Крім цього, сервоприводи можуть допомогти скидати чи відвантажувати вантажі з дрону, який прилетів на місце призначення. Це буде корисно у сфері логістики.

В деяких інноваційних дронах, у яких використовуються адаптивні системи аеродинаміки, сервоприводи можуть допомогти змінювати форму крил, оптимізуючі тим сами політ БПЛА в різних погодних умовах. Але, для реалізації такої думки, потрібно буде використовувати потужний акумулятор для дрона

Висновок

Сервоприводи вже активно використовуються для керування клапанами та іншими механізмами дронів. Це надзвичайно важливі компоненти у конструкції зазначених невеликих безпілотних літальних апаратів. Зі впевненістю можна стверджувати, що такі елементи дрона виконують не лише стандартні функції, а й потенційно готові до реалізації більш складних завдань у різних сферах нашого життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Какой смартфон купить. Обзор июль 2023

Наскільки Вам подобається?

Натисніть на зірочку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.9 / 5. Всього голосів: 4625

Голосів поки немає! Будьте першим, хто оцінить цю публікацію.

Поділитись: