4.9
(2769)

Кішки – чарівні тварини . Окрім краси та елегантності, вони дуже життєрадісні та ласкаві, незважаючи на переконання багатьох, що вони холодні та сором’язливі тварини. У природі ми можемо спостерігати могутніх і гордих котячих, таких як гепард або ягуар, але не менш важливі домашні кішки. Вони чудові компаньйони і, як собаки, можуть стати кращими друзями людини. Існує багато порід домашніх котів, які відрізняються за розміром, забарвленням, поведінкою тощо.

Блакитний

Існує безліч гіпотез про походження цієї породи. Після відкриття блакитна кішка була вивезена в інші країни, такі як Великобританія або Сполучені Штати Америки, де її почали схрещувати з різними породами котів. Блакитна кішка характеризується короткою і м’якою шерстю сірувато -блакитного кольору , що надає їй великої елегантності. Крім того, у нього великі глибокі очі із зеленим відтінком, що робить його ще більш чарівним. Що стосується його характеру, то він дуже розумний і ласкавий кіт , а також незалежний. Це не означає, що йому не потрібна прихильність родини, але, як і будь-якій кішці, він завжди потребуватиме свого простору. Він добре пристосовується до квартирного життя в оточенні котячих іграшок , таких як дряпка.

Блакитний кіт

Абіссінська

Існує кілька гіпотез щодо того, звідки з’явилася абіссінська кішка , але найточнішою є те, що вона походить з Ефіопії або стародавньої Абіссінії. Пізніше він поширився в кількох країнах світу, включаючи Великобританію. Це тонкий і стрункий кіт , але з сильною мускулатурою, що надає йому велику спритність. Він характеризується м’якою шерстю з відтінками коричневого, великим розміром очей і великими вухами порівняно з трикутною головою. В цілому зовнішній вигляд абіссінської кішки нагадує дику кішку , особливо пуму, тому вона вважається однією з найкрасивіших кішок у світі.На відміну від більшості домашніх кішок, абіссінська кішка більш залежна тварина. Він любить, коли оточуючі постійно його балують, і з дитинною поведінкою завжди шукає момент для гри. Тому потрібно приділяти йому пильну увагу і не дати йому набриднути.

Абісінський кіт

Сіамська

Перші сіамські кішки з’явилися на території сучасного Таїланду і називалися тайськими котами . Пізніше їх експортували в інші країни, де в останні роки їх схрещували до певного стандарту, завдяки чому з’явилася сучасна сіамська кішка. Ці коти мають струнке, елегантне тіло з дуже шовковистою шерстю. Зазвичай вони білого або кремового кольору, кінцівки, обличчя та хвіст дещо темніші. Будучи дуже красивою та чарівною породою, нерідко можна побачити, як вони беруть участь у численних конкурсах краси .Крім того, що вони дуже близькі та віддані своїй родині, вони також спритні та активні , тому їм потрібно багато уваги та часу для ігор. Однак завжди є винятки, є більш насторожені або лякливі екземпляри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Sushi Master Львів — мережа ресторанів японської кухні, яка завоює ваше серце

Сіамський кіт

Бомбей

Порода бомбейських кішок виникла в 1976 році в Сполучених Штатах Америки, коли заводчик Ніккі Хорнер захотіла створити домашнього кота, схожого на чорну пантеру. Для цього він схрестив бірманську кішку і короткошерстного чорного самця, в результаті чого вперше народилася бомбейська кішка. Цей прекрасний кіт характеризується своєю зовнішністю, що нагадує мініатюрну пантеру, яка привертає увагу своєю красою та елегантністю. Крім смолисто-чорної блискучої шерсті, він має великі яскраві очі з золотисто-коричневими відтінками та дуже мускулисте тіло. Як і більшість домашніх котів, цей прекрасний кіт потребує багато уваги. Однак бомбейський кіт вимагає багато уваги та догляду , тому важливо не залишати його одного надовго. Хоча він трохи ледачий, він також дуже комунікабельний і відданий, що робить його ідеальним домашнім улюбленцем.

Бомбей кіт

Єгипетська мау

Ця порода бере свій початок у Стародавньому Єгипті, де вони вважалися священними та охоронюваними тваринами, звідси їх назва Єгипетська мау або єгипетська кішка. Однак після відкриття він поширився в кількох країнах, де був визнаний своєю красою. Що характеризує єгипетську мау, так це її шерсть, оскільки вона складається зі світлої шерсті з коричневими або сірими тонами, на якій виділяється багато круглих і темних плям , що нагадує диких котячих. Крім того, його кінцівки дивують, оскільки задні генетично довші за попередні. Що стосується його поведінки, то він дуже стриманий і незалежний кіт. Однак це не означає, що він ласкавий і веселий з найближчими людьми. З цієї причини важливо терпляче навчати свого єгипетського мау та пропонувати йому іграшки, щоб він поступово набув впевненості та почувався невимушено з оточуючими.Мау кіт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Чому варто брати репетитора з аглійської онлайн

 

Перська

Ще однією з найкрасивіших і популярних кішок у світі є перська кішка . Навіть якщо походження цього котячого не дуже ясно, все вказує на те, що він з’явився в Ірані, а саме в Персії. Пізніше він був завезений в інші країни, такі як Італія чи Іспанія, де зараз живе в багатьох будинках.Характеризується рясною і довгою шерстю , яка може бути однотонної (чорної, білої, сірої, коричневої…) або суміші кількох кольорів. Він також відомий своєю круглою, плескатою мордою , особливо широкими ногами та величезними округлими очима. Цей вражаючий кіт дуже спокійний і люблячий і дуже добре адаптується до квартирного життя. Він не дуже активний, але завжди буде вимагати уваги своєї родини, оскільки він дуже сімейний і любить дітей кіт. Якщо ви хочете взяти спокійного і відданого компаньйона, перська кішка ідеально підходить для вас. Однак через його рясну шерсть вам доведеться періодично розчісувати його.

Перській кіт

 

Палиця

Вважається, що походження цієї породи слід шукати в Сполучених Штатах Америки, де домашніх кішок почали схрещувати з дикими котами з леопардовою шерстю, давши початок нинішній бенгальській кішці. Найвідмітнішою особливістю цього кота є його великий розмір, який може перевищувати 8 кілограмів, і його шерсть з леопардовим принтом , яка поєднує в собі такі кольори, як помаранчевий, золотистий, жовтий або кремовий. Крім того, у нього округла голова з великими жовтуватими та зеленуватими очима, які надають котячим особливої ​​елегантності .Якщо ви думаєте взяти щасливого, товариського та грайливого кота , бенгальський кіт стане ідеальним компаньйоном. Він добре ладнає з дітьми та іншими тваринами, але, як і з будь-яким домашнім улюбленцем, важливо з самого початку виховувати його та піклуватися про всі його потреби.

Палицький кіт

Мейн-кун

Ця порода котів вперше з’явилася в штаті Мен, Америка, переважно в сільській місцевості. Пізніше він поширився по всьому світу і сьогодні є чудовим вихованцем. Характеризується тим, що він великий кіт з довгою шерстю. Незважаючи на те, що він має рясну шерсть по всьому тілу, він густіший з боків або ззаду. Що стосується їх кольорів, то вони можуть бути найрізноманітнішими (сірими, білими або темно-коричневими). Мейн -кун дуже життєрадісний і енергійний , любить грати зі своїми людьми. Його доброзичлива поведінка робить його хорошим сімейним вихованцем, тому він завжди буде вдячний за любов і увагу своєї родини.Окрім того, що це одна з найкрасивіших порід котів у світі, це також одна з найпопулярніших порід гігантських котів, які існують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Частые проблемы при покраске порогов и их решения

Мейкун кіт

Манчкін

Ця порода, також відома як « кішка такса », була відкрита в Сполучених Штатах Америки в результаті генетичної мутації, викликаної схрещуванням двох котів різних порід. Що найбільше характеризує кота манчкіна , так це його подовжене тіло та короткі кінцівки , які нагадують нам морфологію такси. Але це не єдине, що робить цього котячого захоплюючим, адже навіть його маленький розмір і яскраві очі виражають велику ніжність. Його шерсть може бути практично будь-якого кольору. Що стосується характеру цих кішок, вони цікаві та дуже активні , тому бажано пропонувати їм хвилини розваги та не дати їм нудьгувати. На додаток до своєї великої комунікабельності, вони виявляють велику прихильність до своїх людей, тому ідеально підходять для сімей з дітьми.

Мачкін кіт

Сінгапур

Хоча не зовсім зрозуміло походження сінгапурської кішки , як випливає з її назви, все вказує на те, що вона вперше з’явилася в Республіці Сінгапур. Як і кіт Манчкін, це одна з найменших кішок у світі , зазвичай важить не більше 3 кілограмів. Однак пропорції ніг до довжини тіла сингапури більш збалансовані, як правило, її шерсть має різні відтінки коричневого кольору і має дуже маленьку голову. Він веселий і грайливий кіт , але іноді йому потрібен простір, тому що він досить незалежний. Важливо запропонувати йому необхідний догляд і гру, але не порушуючи його душевний спокій, тому що в багато моментів дня він любить відпочивати.

Сінгапур кіт

 

Наскільки Вам подобається?

Натисніть на зірочку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.9 / 5. Всього голосів: 2769

Голосів поки немає! Будьте першим, хто оцінить цю публікацію.

Поділитись: